رشادتهای حاج احمد متوسلیان
جهروتیزاده، همرزم حاج احمد متوسلیان و مسول موسسه فرهنگی ترلان با اعلام این خبر به خبرنگاران افزود: در این اردو که از 26 تیرماه جاری آغاز میشود، اتفاقات سالهای 58 و 59 به دانشجویان روایت خواهد شد.
وی یادآور شد: در شرایطی که انقلاب اسلامی تازه به پیروزی رسیده بود و ضدانقلاب تحرکات خود را شروع کرده بود، دلسوزان نظام با کمترین امکانات در مقابل آنها ایستادند. هرچند شاهد خیانت برخی مسولان نیز بودیم، اما در همین زمان افرادی مثل حاج احمد متوسلیان، غلامعلی پیچک، شهید ورامینی و… محل تحصیل، کار و زندگی خود را ترک کرده و به دفاع از کشور پرداختند. وجب به وجب سرزمین کردستان یادآور گامهای استوار حاج احمد متوسلیان است و اگر کوههای کردستان زبان باز کنند، از رشادتهای خلوص آن مرد بزرگ سخن میگویند.

جهروتیزاده اظهار داشت:زمانی هم که رژیم بعث عراق با حمایت بیشتر کشورها جنگ همهجانبه را بر ایران تحمیل کرد،مردم ایران در مقابل دشمن و تمام ابرقدرتها ایستادند و جهان اسلام هم نجات خود را مدیون رشادت رزمندگان ایرانی میدانند. چون مقاومت ملت ایران در مقابل دشمنان ثابت کرد که میتوان با وحدت در مقابل هر مشکل و دشمنی ایستاد.
وی در ادامه اظهار داشت:خیلیها بعد از پایان جنگ تحمیلی سعی کردند فضای ایثار و شهادت را از بین ببرند، چون این فرهنگ با رفتارهای نادرست مخالفت میکند و این در حالی است که ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کمک بزرگی به پیشرفت جامعه میکند.
جهروتیزاده گفت: در حال حاضر دو خاکریز در جامعه روبروی هم قرار دارند،یک خاکریز میخواهد این فرهنگ را از بین ببرد و خاکریز دیگر در جهت حفظ این فرهنگ تلاش میکند، چون امنیت امروزی ما در سایه تلاشهای شهیدان به دست آمده است. از سوی دیگر ما به شدت با جنگ مخالفیم، اما وقتی پای دفاع در میان باشد، کوتاهی نمیکنیم.
وی همچنین در مورد عملکرد راویان دفاع مقدس که معمولا به همراه کاروانهای راهیان نور در مناطق عملیاتی حضور مییابند،گفت: عمده این راویان تنها با مطالعه کتابهای مربوط به جنگ تحمیلی روایت میکنند که تعدادی از این کتابها هم اشکالات عمدهای دارند.این در حالی است که خیلی از بچههای جنگ که بعد از پایان آن سرگردان بودهاند، یا با بیمهرههایی از سوی برخی مسولان مواجه شدهاند، میتوانستند به عنوان اسناد زنده دفاع مقدس تاریخ این حماسه را به خوبی روایت کنند.
جهروتیزاده با انتقاد از نحوه حفظ آثار جنگ تحمیلی گفت: حتی در مسیرهای عبور کاروانهای راهیان نور به ویژه در جاده اهواز- خرمشهر که به طول 110 کیلومتر در دست دشمن بود، یک مترمربع خاکریز نمانده است تا کاروانهایی که از این مسیر عبور میکنند، بدانند چه رشادتهایی برای عقب راندن دشمن از سرزمینمان صورت گرفته است. از سوی دیگر مدارس و مناطق مختلفی در طول جنگ از سوی دشمن بعثی مورد حمله قرار گرفت که باید برای نشان دادن جنایات دشمن حفظ میشد.
وی گفت: وقتی قرار است آثار دفاع مقدس نماند،کمکم نوبت به بچههای جنگ هم میرسد. امیدواریم مسولان مربوطه به خودشان بیایند،ما البته ما توقعی از آنها نداریم، چون با خدا معامله کردیم و اگر ما آزاری ببینیم فرهنگ ایثار و شهادت آسیب میبیند،اما اگر مسولان وظیفه خود را انجام دهند، به تکلیف الهی عمل کردهاند.
جهروتیزاده تصریح کرد:امروز به واسطه همین فرهنگ در مقابل دشمنان ایستادهایم و دشمنان نیز از همین فرهنگ میترسند، آنها به طرق گوناگون وارد عرصه شدهاند که به ما ضربه بزنند و هرچند نتوانستند در جنگ تحمیلی کاری از پیش ببرند، اما متاسفانه باید گفت در تهاجم فرهنگی موفقیتهایی داشتهاند.
وی در پایان گفت: برگزاری این اردوها و بازدید از مناطق عملیاتی فرصت خوبی برای خودسازی جوانان و یادآوری رشادتهای رزمندگان اسلام است، به شرطی که به اندازه کافی حمایت شوند.